Ανησυχίες Τραμπ - Πιστεύει πως ο Ρόμπερτ Μάλερ θέλει να του στήσει παγίδα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018, 08:58
Ανησυχίες Τραμπ - Πιστεύει πως ο Ρόμπερτ Μάλερ θέλει να του στήσει παγίδα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι τον ανησυχεί το ενδεχόμενο, εάν τελικά αποφασίσει να δώσει κατάθεση ή συνέντευξη στον ειδικό ομοσπονδιακό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, όσα θα πει να χρησιμοποιηθούν για να του ασκηθεί δίωξη για ψευδορκία εντός των ορίων της έρευνας για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ το 2016.

Σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Τραμπ φάνηκε να απηχεί την ανησυχία του προσωπικού του δικηγόρου Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι εάν ο πρόεδρος συμφωνήσει να καταθέσει στον Μάλερ, μπορεί να βαδίσει κατευθείαν μέσα σε μια «παγίδα» που έχει σκοπό να του ασκηθεί δίωξη για «ψευδορκία».

Ο Τραμπ εξήγησε πως φοβάται πως η ομάδα του Μάλερ θα κάνει σύγκριση κατ' αντιπαράσταση των δηλώσεών του με εκείνες άλλων, όπως του πρώην διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμι, προκειμένου να χρησιμοποιήσει όποια ασυμφωνία εντοπίσει σε βάρος του.

«Ακόμα κι αν πω την αλήθεια, θα με βγάλουν ψεύτη. Δεν ωφελεί αυτό», είπε ο Τραμπ.

Αλλά, παρά την ανησυχία που εξέφρασε, ο Τραμπ δεν ξεκαθάρισε εάν τελικά θα συμφωνήσει ή όχι να δώσει συνέντευξη ή κατάθεση στον Μάλερ.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ερευνά εάν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη της ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του ρεπουμπλικάνου με τη Ρωσία πριν από τις εκλογές του 2016 κι εάν ο Τραμπ παρακώλυσε τη δικαιοσύνη.

Εξάλλου, ο Τραμπ απέφυγε επίσης να πει εάν θα αφαιρέσει από τον Μάλερ την εξουσιοδότηση χειρισμού απορρήτων που διαθέτει, όπως έκανε την περασμένη εβδομάδα στην περίπτωση του Τζον Μπρέναν, του πρώην διευθυντή της CIA, ο οποίος έχει επικρίνει με σφοδρότητα τον σημερινό πρόεδρο φθάνοντας μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσει προδοτική τη στάση του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018, 08:59