Οι Λίβυοι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση εντός 48 ωρών για να ανακαταλάβουν τομείς στα νότια της Τρίπολης που έχασαν από τις δυνάμεις του καθεστώτος, με στόχο να πλησιάσουν την πρωτεύουσα που είναι προπύργιο του Μουαμάρ Καντάφι. Οι εξεγερθέντες θέλουν να ανακαταλάβουν την πόλη Μπιρ Αλ-Γάναμ, ένα στρατηγικής σημασίας σημείο που βρίσκεται 50 χλμ. νότια της Τρίπολης.

«Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες νέες εξελίξεις θα σημειωθούν σε αυτή τη γραμμή του μετώπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών, Αχμεντ Ομαρ Μπάνι, στη Βεγγάζη, λέγοντας ότι οι εξεγερθέντες θέλουν να ωθήσουν την γραμμή του μετώπου βορειότερα, προς την Τρίπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού εξαναγκάστηκαν να αποσυρθούν από την Μπιρ Αλ-Γάναμ στην ορεινή περιοχή Νεφούσα οι αντάρτες θέλουν να ανακαταλάβουν το σημείο αυτό που έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής του ΝΑΤΟ την Παρασκευή. Εκτός από την αεροπορική αυτή υποστήριξη, οι αντάρτες των βουνών των Βερβέρων της περιοχής αυτής έλαβαν όπλα από την Γαλλία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντάρτες κέρδισαν έδαφος στις μάχες που μαίνονται στην ορεινή περιοχή Νεφούσα τις τελευταίες εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης