Αντίθετη η Χίλαρι Κλίντον με την εμπορική συμφωνία TPP του προέδρου Ομπάμα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 08:02
Αντίθετη η Χίλαρι Κλίντον με την εμπορική συμφωνία TPP του προέδρου Ομπάμα
Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2016, εξέφρασε την Τετάρτη την αντίθεσή της με το περιεχόμενο της εμπορικής συμφωνίας που υπέγραψαν οι ΗΠΑ με άλλες 11 χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού, γνωστή ως TPP (Trans-Pacific Partnership).

Το Σύμφωνο Συνεργασίας των δύο πλευρών του Ειρηνικού, το οποίο αποτελούσε στρατηγική επιλογή για την πολιτική του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ασία, εκτιμάται ότι θα επηρεάσει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας.

Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από το αμερικάνικο Κογκρέσο αλλά και από τα υπόλοιπα νομοθετικά σώματα των χωρών του Ειρηνικού που την υπέγραψαν.

Η Χίλαρι Κλίντον, την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τοποθετήσει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS, εξέφρασε την αντίθεσή της με το Σύμφωνο Συνεργασίας.

«Από σήμερα, που ενημερώθηκα για το περιεχόμενο της συμφωνίας, μπορώ να πω ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, προσθέτοντας ότι το Σύμφωνο δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που η ίδια είχε θέσει για αυτό το ζήτημα.

Η πρώην πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ενημέρωσε μέσω του επιτελείου της τον Λευκό Οίκο για την αντίθεσή της με την υπογραφή της συμφωνίας, χωρίς να δοθούν στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι ενημερώθηκε από την υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για την αντίθεσή της με το Σύμφωνο Συνεργασίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 08:02