Την αντίθεσή του στον διορισμό του Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι στη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού εξέφρασε το δεύτερο μεγαλύτερο ισλαμιστικό κόμμα της Αιγύπτου αλ Νουρ, το οποίο αρχικά είχε ταχθεί υπέρ του «οδικού χάρτη» που ανακοίνωσε ο στρατός.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αλ Νουρ, Άχμεντ Χαλίλ, δήλωσε μάλιστα στην ηλεκτρονική έκδοση της κρατικής εφημερίδας «Αλ Αχράμ» πως το κόμμα πρόκειται να αποχωρήσει από τη διαδικασία πολιτικής μετάβασης, εάν ο Ελ Μπαραντέι ορκιστεί, όπως αναμενόταν να γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο διορισμός του Ελ Μπαραντέι παραβιάσει τον οδικό χάρτη στον οποίο συμφώνησαν οι πολιτικές και εθνικές δυνάμεις με τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι» δήλωσε ο Χαλίλ στην «Αλ Αχράμ» αναφερόμενος στον αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Αιγύπτου.

Ο στρατός απέπεμψε τον ισλαμιστή εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι την Τετάρτη και το κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κάλεσε σε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι. Το κόμμα Νουρ είχε ταχθεί αρχικά με την πλευρά του στρατού.

Νωρίτερα, ένα ανώτερο στέλεχος του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, του πολιτικού βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, είπε ότι αυτό επίσης «απορρίπτει» τον διορισμό του Ελ Μπαραντέι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης