Σε πρωτοφανείς αντιαμερικανικές εκδηλώσεις προβαίνουν Τούρκοι πολίτες σε όλη την Τουρκία με την χαρακτηριστική υπερβολή που κυριαρχεί στα λαϊκά στρώματα της χώρας. Το διαδίκτυο έχει κατακλειστεί από videos και φωτογραφίες που δείχνουν Τούρκους πολίτες να καταστρέφουν, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, συσκευές iPhones με βαριοπούλες αλλά ακόμη και με πυροβολισμούς.

Σε άλλες αναρτήσεις περιχαρείς Τούρκοι γαμπροί καίνε αμερικανικά χαρτονομίσματα στο γλέντι του γάμου ενώ κάποιοι άλλοι χύνουν επιδεικτικά Coca- cola στους δρόμους και στις τουαλέτες των σπιτιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συλλογικό αυτό παραλήρημα δυναμιτίζουν και οι τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί οι οποίοι αναπαράγουν συνεχώς τα videos που έχουν αναρτηθεί στα social media ενώ οι εφημερίδες αφιερώνουν τα σαλόνια τους με φωτογραφίες και συνεντεύξεις των έξαλλων Τούρκων που επιδεικνύουν τον αντιαμερικανισμό τους.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα φαντάζει δύσκολο να ανατραπεί η μέχρι σήμερα τακτική της Τουρκίας εναντίον των ΗΠΑ παρά το γεγονός που όλοι αντιλαμβάνονται στην Τουρκία της ενίσχυσης σε αφόρητο σημείο των αμερικανικών πιέσεων για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα σχετικά videos:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης