Την άμεση και δυναμική αντίδραση των μεγάλων δυνάμεων, στην απόφαση του Ιράν να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου, ζήτησε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, Avigdor Lieberman, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο κρατικό ραδιόφωνο της πατρίδας του.

Ο Avigdor Lieberman δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι αποκαλύψεις για τη δεύτερη μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η χώρα αυτή ετοιμάζεται να εξοπλιστεί με ατομικά όπλα, και ελπίζουμε να δοθεί μια απάντηση χωρίς περιστροφές στη συνάντηση της 1ης Οκτωβρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο Μοχαμάντ Μαχαμαντί Γκολπαγετζανί, που είναι συνεργάτης του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, Ayatollah Ali-Hamenei, δήλωσε ότι το νέο εργοστάσιο πρόκειται να τεθεί «με τη βοήθεια του Θεού» σύντομα σε λειτουργία.

Το Ιράν και οι έξι χώρες που ασχολούνται με τον φάκελο για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και ΗΠΑ) θα συναντηθούν στη Γενεύη την 1η Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης