Αντιδράσεις από τις δηλώσεις Ερντογάν για τον σιωνισμό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013, 12:18
Αντιδράσεις από τις δηλώσεις Ερντογάν για τον σιωνισμό
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν δήλωσε σήμερα πως ο χαρακτηρισμός του σιωνισμού από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ήταν επιβλαβής και προσβλητικός.

«Όπως και στην περίπτωση του σιωνισμού, του αντισημιτισμού και του φασισμού, είναι πλέον αναπόφευκτο να θεωρήσουμε την ισλαμοφοβία ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Ερντογάν στο 5ο Φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών που οργάνωσε στη Βιέννη ο ΟΗΕ για την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στις θρησκείες και τους λαούς.

Εκπρόσωπος του Μπαν Κι-μουν είπε πως ο γ.γ. του ΟΗΕ άκουσε την ομιλία του Ερντογάν μέσω αυτόματης μετάφρασης. «Αν τα σχόλια για τον σιωνισμό έχουν μεταφραστεί σωστά, τότε δεν είναι μόνο λανθασμένα, αλλά αντιβαίνουν στις αρχές που πρεσβεύει η Συμμαχία των Πολιτισμών» υπογράμμισε.

«Ο γ.γ. θεωρεί ατυχή τα σχόλια αυτά, που είναι επιβλαβή και προκαλούν διχόνοια και μάλιστα στη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε ως θέμα την υπεύθυνη ηγεσία» επεσήμανε ο εκπρόσωπος. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τον Τούρκο ομόλογό του για σκοτεινές και αναληθείς δηλώσεις.

Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε επίσης τη δήλωση αυτή του Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς την προσβλητική.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013, 14:11