Η πρόθεση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να επεκτείνει τη στρατιωτική παρουσία της στην Ουκρανία είναι ασυμβίβαστη με τις προσπάθειες επίλυσης της ουκρανικής κρίσης στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το γραφείο τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκάβιν Ουίλιαμσον και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Στέπαν Πολτοράκ συμφώνησαν την Τετάρτη να αυξήσουν τη στρατιωτική παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου στην ουκρανική επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απόφαση αυτή είναι ασυμβίβαστη με την επιτακτική ανάγκη επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης με πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες βάσει των συμφωνιών του Μινσκ, στις οποίες το Λονδίνο δεσμεύεται επί χάρτου. Η στρατιωτική δράση έχει ως αποτέλεσμα πολυάριθμα ατυχήματα και περαιτέρω επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης. Καθίσταται σαφές ότι η επέκταση της βρετανικής στρατιωτικής παρουσίας, έστω και συμβολική, μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση και δεν συμβάλλει σε μια ειρηνική διευθέτηση », δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου τύπου της ρωσικής Πρεσβείας.

Ο αξιωματούχος του γραφείου Τύπου σημείωσε επίσης ότι, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, οι δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου εκπαίδευσαν τους Ουκρανούς στρατιώτες που συμμετείχαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στα ανατολικά της χώρας.

Η σύγκρουση στο Ντονμπάς ξεκίνησε το 2014, όταν οι αρχές της Ουκρανίας ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών που αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νέα κυβέρνηση στο Κίεβο, η οποία ήρθε στην εξουσία μετά από πραξικόπημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης