Προσωρινό μέτρο για την εξισορρόπηση των μισθών στον δημόσιο τομέα και την εξάλειψη ορισμένων αποκλίσεων θα είναι η υπερφορολόγηση συγκεκριμένων ομάδων υπαλλήλων, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Rtv.

Παράλληλα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι μια βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση των αποκλίσεων των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων θα είναι ένας νέος νόμος, για την προετοιμασία του οποίου απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η προσωρινή λύση θα είναι η υπερφορολόγηση. Η διαρκής και βιώσιμη λύση είναι ένας νέος νόμος» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο κινείται η κυβέρνηση, προκειμένου να εξαλειφθούν οι μεγάλες διαφορές στα εισοδήματα υπαλλήλων ορισμένων κρατικών εταιρειών, που είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο, ακόμα και με του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τον Πόντα, είναι απαράδεκτο για τους γιατρούς και δικηγόρους που εισέρχονται στον εργασιακό στίβο να κερδίζουν έως και 15 φορές λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με διευθυντές κρατικών εταιρειών. Πάντως, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας δεν ανακοίνωσε αν υπάρχει τελική απόφαση της κυβέρνησης για την υπερφορολόγηση ή σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται από τις αρμόδιες Αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης