Αρνητικές είναι οι αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην απόφαση του Εφετείου του Μιλάνου για διετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

«Δεν έπρεπε να αποφασιστεί η στέρηση αυτή πολιτικών δικαιωμάτων, από τη στιγμή που ο τηλεοπτικός όμιλος Μέντιασετ έχει προβεί σε συμβιβασμό για τις φορολογικές απαιτήσεις των ετών 2002 και 2003 και τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του συμβιβασμού αυτού, κατέβαλε περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ στο ιταλικό δημόσιο» δήλωσε ο δικηγόρος του «Καβαλιέρε» και κεντροδεξιός βουλευτής Νικολό Γκεντίνι. Ο Γκεντίνι, πάντως, προανήγγειλε ότι «ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να προσφύγει στον ‘Αρειο Πάγο, διότι είναι αναγκαίο να επισημοποιηθούν απαντήσεις που δεν έχουν ακόμη δοθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της Ιταλίας Μικέλε Βιέτι προέβη σε δήλωση η οποία προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις στους κόλπους της μπερλουσκονικής παράταξης: «Πρέπει να λάβω υπόψη μου ότι ακόμη μια φορά η πολιτική ανέθεσε στο δικαστικό σώμα την επίλυση των προβλημάτων, και εγώ, που εκπροσωπώ τη δικαιοσύνη, δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος. Η πολιτική πρέπει να μάθει να λύνει τα προβλήματά της» δήλωσε ο Βιέτι.

Η αναφορά του, προφανώς, γίνεται στο ότι η Εισαγγελία του Μιλάνου κατάφερε να εκφραστεί σχετικά με τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του Μπερλουσκόνι προτού αποφασιστεί η αποπομπή του από τη Γερουσία. «Ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, με τις δηλώσεις του, δείχνει ότι αγνοεί το θέμα της πραγματικής σχέσης πολιτικής και δικαστικής εξουσίας» δήλωσε ο συντονιστής του συντηρητικού «Λαού της Ελευθερίας» Σάντρο Μπόντι.

Ο εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς στη Βουλή Ρενάτο Μπρουνέττα τόνισε ότι «οι δικαστές μπορεί και να αποφασίσουν τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ενός πολιτικού, αλλά δεν θα μπορέσουν ποτέ να αναγκάσουν να σιωπήσει τον ηγέτη που εξέφραζε και συνεχίζει να εκφράζει την πλειοψηφία των Ιταλών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Μιλάνο: Για δύο χρόνια χωρίς δημόσιο αξίωμα ο Μπερλουσκόνι

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης