Αντιδρούν Έλληνες εκπαιδευτικοί στο Κάιρο επειδή «ψαλίδισαν» τις αποδοχές τους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 17:10
Αντιδρούν Έλληνες εκπαιδευτικοί στο Κάιρο επειδή «ψαλίδισαν» τις αποδοχές τους

Θέμα με το επιμίσθιο των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο Κάιρο της Αιγύπτου, κατά την περίοδο των πρόσφατων γεγονότων στην χώρα με την επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου και την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία, προέκυψε με ψήφισμα που απέστειλαν οι δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών Καΐρου καταγγέλλει ότι άδικα κόπηκε μέρος των αποδοχών τους την περίοδο που η Χώρα του Νείλου συγκλονίστηκε από τα γεγονότα της επανάστασης και κατά την οποία τα ελληνικά σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Στο ψήφισμα που αποστέλλουν προς την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου και την Αναπληρώτρια Υπουργό κα Φώφη Γεννηματά στην Αθήνα και κοινοποιούν στο Κάιρο στον Έλληνα Πρέσβη κ. Χριστόδουλο Λάζαρη, τον Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Σταυρόπουλο, τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να υπάρξει μείωση των αποδοχών τους κατά το διάστημα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό για το οποίο αναφέρονται οι εκπαιδευτικοί είναι περίπου 500 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι μετά από αναλυτική ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Σταυρόπουλου προς τις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, οι αρμόδιοι υπάλληλοι από την Αθήνα εισηγήθηκαν την περικοπή του επιμισθίου κατά τα 2/3 όπως προβλέπει ο νόμος 2413/17-6-1996.

Αυτό είχε σαν συνέπεια, την άμεση αντίδραση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών που συνέταξαν το εν λόγω ψήφισμα και το απέστειλαν στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.


Το ψήφισμα διαμαρτυρίας εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Καΐρου στις 8 Μαρτίου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 17:10