Η λέξη Μεξικό φέρνει συνήθως στο μυαλό τρεις λέξεις: καρτέλ ναρκωτικών,  αρχαίες πόλεις των Μάγια και των Αζτέκων και αμμώδεις παραλίες,. Παρόλο που η χώρα της Κεντρικής Αμερικής είναι πασίγνωστη για τις εκπληκτικές της παραλίες, με το τουριστικό θέρετρο Ακαπούλκο να αποτελεί έναν από τους πιο «hot» προορισμούς παγκοσμίως, μεγάλο μέρος του τοπικού πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε αυτές λόγω της εκτεταμμένης παρουσίας του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια του Marcelo Ebrand, τωρινού δημάρχου της πόλης του Μεξικού, για τη δημιουργία θεματικών πάρκων και «αστικών παραλιών» σε διάφορα σημεία της πόλης, σε μια προσπάθεια να «επιστρέψουν οι παραλίες στον λαό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ασφαλών δημοσίων χώρων όπου ο απλός κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να περνάει καλά», είχε δηλώσει πρόσφατα.

Το ύψους 600 χιλ. δολαρίων κυβερνητικό του πρόγραμμά περιλαμβάνει τη δημιουργία μέχρι και παγοδρόμιου, με αρκετούς όμως πολίτες να τον κατηγορούν ότι ενδιαφέρεται για «το δέντρο και όχι το δάσος» σε μια προσπάθεια να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχεις το Ακαπούλκο δίπλα στο σπίτι σου, στο οποίο όμως δεν υπάρχει δημόσιο σχολείο και δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία», επισημαίνει ο Rafael Cardona, πολιτικός αρθρογράφος.

Η πλειοψηφία πάντως του λαού δείχνει να είναι ευχαριστήμένη και να στηρίζει τα επενδυτικά σχέδια του δημάρχου-«επαναστάτη».

«Το πιο ωραίο με αυτα τα πάρκα είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά», υπογραμίζει η Ari Casillas, που κατοικεί στην πρωτεύουσα του Μεξικού.

Δείτε το video…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης