Η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε «αντιπαραγωγική», όσον αφορά στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους, την απόφαση του Ισραήλ να εγκρίνει την οικοδόμηση 1.100 νέων κατοικιών για Ισραηλινούς εποίκους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Την απόφαση καταδίκασαν νωρίτερα η Βρετανία και η Γαλλία. Συγκεκριμένα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, ζήτησε από την κυβέρνηση του Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταδικάζω τη σημερινή ανακοίνωση», όσον αφορά στην έγκριση από την ισραηλινή κυβέρνηση της οικοδόμησης νέων κατοικιών στο Γκίλο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, υπογράμμισε ο Χέιγκ σε ανακοίνωσή του.

Σημείωσε παράλληλα ότι «είναι ώρα οι δύο πλευρές να κάνουν προσπάθειες για να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες και να ανταποκριθούν στο αίτημα του Κουαρτέτου (Η.Π.Α., Ε.Ε., Ο.Η.Ε. και Ρωσία) να απέχουν από οποιαδήποτε πρόκληση».

«Η Γαλλία καταδικάζει την έγκριση από τις ισραηλινές Αρχές της οικοδόμησης 1.100 κατοικιών στον ισραηλινό οικισμό Γκίλο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η απόφαση αυτή είναι αντιπαραγωγική, την ώρα που η διεθνής κοινότητα πολλαπλασιάζει τις προσπάθειές της για μια ταχεία επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους» επεσήμανε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης