Δεν ήταν ήρεμα τα Χριστούγεννα στην Δαμασκό, καθώς σήμανε συναγερμός και τέθηκαν σε επιφυλακή τα αντιπυραυλικά συστήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου SANA.
O συναγερμός προκλήθηκε από επερχόμενους πυραύλους που φέρονται να είχαν εκτοξευθεί από το εναέριο χώρο του Λιβάνου που είχε παραβιασθεί από ισραηλινά μαχητικά.
«Ο ‘κόκκινος συναγερμός’ κράτησε περίπου μιάμιση ώρα, αλλά οι ζημιές που προκλήθηκαν από την επιθετική αυτή ενέργεια ήταν περιορισμένες, καθώς οι περισσότεροι από τους πυραύλους ανασχέθηκαν πριν καταλήξουν στους στόχους τους», αναφέρει η ανακοίνωση του SANA.
Στρατιωτική πηγή ανέφερε πως καταστράφηκε αποθήκη πυρομαχικών, στην Κατάνα νοτιοδυτικό προάστιο της Δαμασκού, όπως μετέδωσε ο δορυφορικός τηλεοπτικός σταθμός Al-Manar.
Ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε εντοπιστεί να πετά σε χαμηλό ύψος πάνω από τον Λίβανο, αναφέρει το επίσημο λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων. Τα ισραηλινά μαχητικά επανειλημμένα παραβιάζουν παράνομα τον λιβανέζικο εναέριο χώρο επειδή έτσι βρίσκονται πιο κοντά να επιτεθούν εναντίον της Δαμασκού παρά από τα δικά τους σύνορα. Κι έτσι αποφεύγουν τις ανασχέσεις.
Λίγο μετά την ανακοίνωση της πυραυλικής επίθεσης εναντίον της Δαμασκού, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε με Τweet πως «η ισραηλινή αεράμυνα ανέσχεσε συριακό αντιαεροπορικό πύραυλο».

Έτσι ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι «εξαναγκάσθηκε να δραστηριοποιήσει τα αντιαεροπορικά του συστήματα για επιθετική ενέργεια της Συρίας» χωρίς ωστόσο να προκληθούν θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες 22 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά την χριστουγεννιάτικη επιδρομή εναντίον αποθηκών πυρομαχικών του συριακού και του ιρανικού στρατού.

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης