Μια αντιπροσωπεία της ομάδας σοφών οι «Πρεσβύτεροι» (The Elders) έφθασε σήμερα στη Γάζα, απ’ όπου αναμένεται να ζητήσει την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού.

Η Ιρλανδή πρώην πρόεδρος, Μέρι Ρόμπινσον, η Ινδή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, Έλα Μπατ, και ο Αλγερινός πρώην υπουργός Εξωτερικών και απεσταλμένος του ΟΗΕ, Λακντάρ Μπραχίμι, εισήλθαν στη Γάζα από το συνοριακό φυλάκιο της Ράφα στην Αίγυπτο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομάδα των «Πρεσβύτερων», που εργάζεται για το τέλος των συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο, ανήκουν πολλές προσωπικότητες, όπως και ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος αναμένεται να ενωθεί με αυτή την αποστολή αύριο στο Κάιρο.

«Σκοπός της επίσκεψης είναι να επιστήσουμε την προσοχή στις επιπτώσεις της απομόνωσης της Γάζας και να κάνουμε έκκληση για την άμεση άρση του αποκλεισμού» αναφέρει η ομάδα σε ανακοίνωσή της.

Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τους υπευθύνους της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), μέλη των «τοπικών αρχών», επιχειρηματίες και αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτού πάει στη Γάζα η αντιπροσωπεία των «Πρεσβύτερων» συναντήθηκε χθες, Παρασκευή, στο Κάιρο με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, ενώ θα περιοδεύσει στη Συρία, την Ιορδανία, το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη.

«Στόχος είναι να τονώσουμε την υποστήριξη σε αυτή την περιοχή στις διαπραγματεύσεις» ειρήνευσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, προσθέτει το κείμενο της ανακοίνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης