H ηγέτης του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Αντρέα Νάλες, τονίζει πως δεν έχει παραιτηθεί από την ιδέα της συγκρότησης μιας «κόκκινο-κόκκινο-πράσινης» κυβέρνησης με τους Πράσινους και την Αριστερά.

«Μιλάω ακόμα με τους Πράσινους και την Αριστερά για το πώς μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε πλειοψηφίες πέρα από τον Μεγάλο Συνασπισμό», δήλωσε η Νάλες σε συνέντευξή της στις εφημερίδες του ομίλου Funke Media Group.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε οι δυνατότητες «κόκκινο-κόκκινο-πράσινου» συνασπισμού σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν έχουν χαθεί. «Το σύνολο του πολιτικού φάσματος καλείται να συζητήσει ποιος μπορεί να κάνει μια λογική πολιτική για τη Γερμανία», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του SPD τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των περικοπών στις παροχές στους νέους που αναζητούν δουλειά, όπως προβλέπει ο κανονισμός Χαρτς. Σε αυτή την ηλικία, οι περικοπές των παροχών είναι αντιπαραγωγικές, τονισε η Νάλες. «Δεν έρχονται ποτέ ξανά σε επαφή με τα κέντρα μαθητείας για να ψάξουν για δουλειά», δήλωσε η ηγέτης του SPD. «Το αποτέλεσμα είναι οι νέοι να παραμένουν ανειδίκευτοι ως ενήλικες».

Η Αντρέα Νάλες ζήτησε, επίσης, περαιτέρω διορθώσεις στους νόμους προστασίας της εργασίας. «Για παράδειγμα, είμαι υπέρ της διεύρυνσης της προστασίας της ανεργίας», δήλωσε. «Δεν μπορεί οι οικογένειες με παιδιά να εξαρτώνται μόνιμα από τη βασική ασφάλεια. Τα συζητάμε όλα αυτά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης