Άοπλος μαύρος, πυροβολήθηκε από την αστυνομία στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες και ενώ είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Μια πράξη που δείχνει και πάλι το πρόβλημα της κατάχρησης βίας της αστυνομίας εναντίον Αφροαμερικανών.

Αυτό το βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, είναι «πολύ ανησυχητικό», δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Τούλσα (η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών) σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν βρέθηκε όπλο πάνω στον Τέρενς Κρούτσερ ή στο αυτοκίνητό του, είπε.

«Μεγάλο κακό ήταν ο δίδυμος αδερφός μου»

«Ήταν ο δίδυμος αδερφός μου. Και μας προστάτευε σαν πατέρας» είπε η αδελφή του θύματος, Τίφανι Κρούτσερ 40 χρονών όπως κι αυτός. Ο Θεός είναι μεγάλος και η αλήθεια θα βγει, προσέθεσε σε μια δήλωσή της, στα μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες για την υπόθεση είναι τώρα υπό την ευθύνη των ομοσπονδιακών αρχών στην Ουάσιγκτον.

 Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στην αστυνομική επιχείρηση, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι το θύμα αρνείτο να σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Στο βίντεο πάντως φαίνεται πως το θύμα κατευθύνθηκε προς τη θέση του συνοδηγού για να μείνει εκεί με ψηλά τα χέρια. Και αυτό λέει και ο δικηγόρος του. Επειδή η αστυνομία ισχυρίζεται ότι πήγε να πιάσει κάτι από το κάθισμα. Το παράθυρο όμως, σύμφωνα με τις έρευνες, ήταν κλειστό. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης