Πέντε Iρανοί μηχανικοί που εργάζονταν για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Συρία απήχθησαν την Τρίτη από ενόπλους, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας του Ιράν στην πρωτεύουσα, Δαμασκό.

«Αγνωστοι απήγαγαν την Τρίτη το πρωί πέντε ιρανούς μηχανικούς και τεχνικούς που εργάζονταν για την κατασκευή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Τζάνταρ στη Χομς, την ώρα που κατευθύνονταν προς το εργοτάξιο. Η πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό έχει λάβει όλα τα μέτρα, σε συνεργασία με τις συριακές Αρχές, για να διεξάγει έρευνα σχετικά με την κατάσταση των μηχανικών, που παρείχαν χρήσιμες υπηρεσίες στον συριακό λαό. Η πρεσβεία ζητάει την άμεση απελευθέρωσή τους», τονίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιπλέον η πρεσβεία ζητά από την αδελφή συριακή κυβέρνηση να λάβει σοβαρά και άμεσα μέτρα για να ταυτοποιήσει τους απαγωγείς και να απελευθερώσει γρήγορα τους ιρανούς μηχανικούς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η επαρχία Χομς έχει γίνει επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ ‘Ασαντ, τους τελευταίους εννιά μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης