Απαγωγή Αμερικανού δημοσιογράφου στη Συρία

Απαγωγή Αμερικανού δημοσιογράφου στη Συρία
Ένας Αμερικανός ανεξάρτητος δημοσιογράφος που έδινε τους τελευταίους μήνες βίντεο-ρεπορτάζ στο Γαλλικό Πρακτορείο για τον πόλεμο στη Συρία, απήχθη στα τέλη Νοεμβρίου στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

Ο Τζέιμς Φόλεϊ, 39 ετών, είναι ένας έμπειρος πολεμικός ανταποκριτής που έχει καλύψει τις κυριότερες συγκρούσεις των τελευταίων ετών. Μέχρι την παραμονή της εξαφάνισής του, προμήθευε στο Γαλλικό Πρακτορείο βίντεο-ρεπορτάζ από τη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συνέλεξε το Γαλλικό Πρακτορείο, αιχμαλωτίστηκε στις 22 Νοεμβρίου κοντά στην πόλη Ταφτάναζ από τέσσερις άνδρες οπλισμένους με ημιαυτόματα τουφέκια Καλάσνικοφ, που στη συνέχεια άφησαν ελεύθερους τον οδηγό και τον διερμηνέα του. Η οικογένειά του δεν έχει έκτοτε καμία είδηση από αυτόν.

Κατά τη διάρκεια της απαγωγής του, ο Τζέιμς Φόλεϊ συνοδευόταν από έναν άλλο δημοσιογράφο, ο οποίος επίσης φέρεται ως αγνοούμενος, όμως η οικογένειά του δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του.

Ο Τζέιμς Φόλεϊ δούλευε επίσης και για την GlobalPost, έναν ιστότοπο που ειδικεύεται στις διεθνείς ειδήσεις, καθώς και για μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η οικογένεια του Φόλεϊ είχε προηγουμένως ζητήσει να τηρηθεί σιωπή σχετικά με την απαγωγή, ελπίζοντας ότι αυτή η διακριτικότητα θα διευκόλυνε τις προσπάθειες για την απελευθέρωσή του. Αλλά μετά από έξι εβδομάδες, αποφάσισε σήμερα να δημοσιοποιήσει την υπόθεση.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013, 19:19