Με την αιτιολογία ότι το περιεχόμενό της είναι «πολύ δυνατό» ιδιαίτερα «για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους», οι υπεύθυνοι της επαρχίας του Μπέργκαμο στην Ιταλία απαγόρευσαν την πραγματοποίηση υπαίθριας έκθεσης με φωτογραφίες, που απεικονίζουν φιλιά μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο «Κλεμμένα Φιλιά», η οποία είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο κοινό με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας στις 17 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόφασή του ο δήμαρχος της περιοχής, Φράνκο Τεντόριο, δήλωσε: «Θεωρήσαμε ότι το περιεχόμενο της έκθεσης ήταν πολύ δυνατό. Η τοποθέτησή της στο κέντρο της πόλης μάς φάνηκε άστοχη. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στις ευαισθησίες των παιδιών και των ηλικιωμένων».

Από την πλευρά της, η ιταλική ένωση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, Arcigay, απάντησε με ανακοίνωσή της στον Τεντόριο αναφέροντας: «Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ορισμένες εικόνες είναι καθόλα νόμιμες και δεν είναι καθόλου άβολες. Θέλαμε να αποδείξουμε την κανονικότητα της αγάπης μεταξύ των ομοφυλοφίλων μέσω των φωτογραφιών με τα ομοφυλοφιλικά φιλιά, αλλά και μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, των μητέρων και των θυγατέρων και των ηλικιωμένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης