Μένήμες ημερών από τη μεγάλη εξέγερση επί κυβερνήσεως Μπεν Αλί ζει ξανά η Τυνησία, με την κυβέρνηση της χώρας να προχωρεί στην επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα επεισόδια βίας και λεηλασιών, μεταδίδουν τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 21:00 το βράδυ ως τις 05:00 τα ξημερώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές κατέστειλαν βίαια διαδηλώσεις ενώ καθαιρέθηκε ένας αξιωματούχος που είχε δηλώσει ότι ενδέχεται να σημειωθεί πραξικόπημα, κάτι που αποτέλεσε έναυσμα για τις νέες κινητοποιήσεις. Αρκετοί πολίτες διαμαρτύρονται για τα αργά βήματα στον εκδημοκρατισμό της χώρας, τονίζοντας ότι ο ορισμός προεδρικών εκλογών τον Ιούνιο δεν αποτελεί επαρκές μέτρο.

«Χρειαζόμαστε πλέον μια επανάσταση μετά την επανάσταση», δήλωσε ο Αμπντουλραχμάν Τζαλούλι, επιδεικνύοντας στο κινητό του τηλέφωνο φωτογραφίες που απεικονίζουν αστυνομικούς να κάνουν χρήση βίας στους δρόμους κοντά στο κέντρο της Τύνιδας.

«Βλέπετε. Η Αστυνομία είναι η ίδια όπως και πριν. Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών ανακοίνωσαν πως η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε για «να εγγυηθούμε την ασφάλεια πολιτών και περιουσιών», σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν τους που μετέδωσε το τυνησιακό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TAP.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης