Κροατία: Απαγορεύεται η αυτοκτονία... εν ώρα εργασίας!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014, 03:41
Κροατία: Απαγορεύεται η αυτοκτονία... εν ώρα εργασίας!
Δικαστήριο της Κροατίας έδωσε το «πράσινο φως» για την απόλυση μιας καθαρίστριας, κρίνοντας ότι έχασε την εμπιστοσύνη του εργοδότη της, καθώς αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει εν ώρα εργασίας, αφήνοντας την δουλειά στη... μέση.

Η Ιβάνα Μούχαρ, 28 ετών, αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της τον περασμένο Απρίλιο πηδώντας από τη στέγη του δικαστηρίου του Σάμομπορ, μιας μικρής πόλης κοντά στο Ζάγκρεμπ. Επιβίωσε από την απόπειρα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο στο Ζάγκρεμπ.

Τον περασμένο μήνα, το δικαστήριο αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας της Μούχαρ υποστηρίζοντας ότι η απόπειρα διεπράχθη «κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας, ενώ δεν εκπλήρωνε τα καθήκοντά της».

Με αυτόν τον τρόπο η Μούχαρ «διέπραξε μια σοβαρή παραβίαση των εργασιακών της υποχρεώσεων» και «απώλεσε την εμπιστοσύνη του εργοδότη της», σύμφωνα με αποσπάσματα της απόφασης του δικαστηρίου που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του συνδικάτου.

«Η φτωχή γυναίκα κατηγορείται ότι δεν καθάρισε το εσωτερικό του δικαστηρίου πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, γεγονός που της στοίχισε την εμπιστοσύνη των εργοδοτών της» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σίνισα Κούχαρ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου των εργαζομένων στο Δημόσιο, σχολιάζοντας την απόφαση που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο.

Ο Κούχαρ χαρακτήρισε την απόφαση να απολυθεί η καθαρίστρια «σκληρή και παράλογη».

Το δικαστήριο του Σάμομπορ, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν ήταν σε θέση να κάνει κανένα σχόλιο για την απόφαση.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014, 03:41