Το τέλος του Μουαμάρ Καντάφι «σηματοδοτεί και το τέλος μιας μακροχρόνιας και οδυνηρής περιόδου για το λιβυκό λαό που έχει τώρα την ευκαιρία να καθορίσει τη δική του μοίρα σε μια νέα και δημοκρατική Λιβύη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα. «Κερδίσατε την επανάσταση» τόνισε απευθυνόμενος στο λαό της Λιβύης κηρύσσοντας το τέλος «ενός από τους μακροβιότερους δικτάτορες».

Οι Λίβυοι, μαζί με αυτήν την τεράστια ευκαιρία από το τέλος του Καντάφι «έχουν τώρα μία μεγάλη ευθύνη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ζήτησε δε από τους Λίβυους να προστατέυσουν τα όπλα -συμβατικά και μαζικής καταστροφής- που υπάρχουν στη χώρα και για τα οποία υπάρχει φόβος να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εξουσία της σιδηράς πυγμής αναπόφευκτα έρχεται στο τέλος της», τόνισε ακόμη στέλνοντας ένα έμμεσο μήνυμα και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής όπου ξεσηκώθηκε ο λαός κατά των καθεστώτων. Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου που ερωτώμενος σχετικά επανέλαβε ότι ο Μπασάρ αλ- Άσαντ έχει χάσει πλέον τη νομιμοποίησή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης