Mε έναν αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό αναρρώνει το δίχρονο αγοράκι από τη Βραζιλία, μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε για να αφαιρεθούν οι πρώτες από τις συνολικά 31 βελόνες πλεξίματος που έμπηξε στο σώμα του ο πατριός του.

Το βρέφος βρισκόταν στο χειρουργείο για σχεδόν πέντε ώρες την Παρασκευή, προκειμένου να αφαιρεθούν δυο σκουριασμένες βελόνες από σημείο του σώματός του κοντά στην καρδιά του και άλλες δύο από τον ένα από τους πνεύμονές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατριός του, Ρουμπέρτου Κάρλους Μαγκαλιάες, συνελήφθη και ομολόγησε ότι έχωσε στο σώμα του βρέφους τις βελόνες για χάρη της ερωμένης του, που πίστευε ότι αυτή η πράξη θα τους βοηθούσε να μείνουν μαζί, σύμφωνα με την Αστυνομία.

“Ήταν μια λεπτή επέμβαση. Αναγκάστηκαν να ανοίξουν το θώρακά του. Υπάρχουν βελόνες όλων των μεγεθών” είπε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου «Άνα Νέρι», Σούζι Μορένο. “Αυτές κοντά στην καρδιά ήταν 4,5 εκατοστά. Υπάρχουν κι άλλες, μήκους 2,5 εκατοστών”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγοράκι θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση την επόμενη εβδομάδα για να αφαιρεθούν κι άλλες βελόνες από το έντερο και την ουροδόχο κύστη του, αλλά η κ. Μορένο σημείωσε πως οι γιατροί ίσως αποφασίσουν να μην βγάλουν άλλες εάν δεν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού, ώστε να αποφευχθεί να υποβληθεί σε πάρα πολλές επεμβάσεις.

Το παιδί ξύπνησε και μίλησε κανονικά χθες το απόγευμα και σύντομα θα αρχίσει να τρώει και πάλι όπως πριν, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Αφαιρέθηκαν με επιτυχία 4 από τις 50 βελόνες από τον μικρό Βραζιλιάνο, Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009, 05:21

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης