Η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, για την προεδρία της Βουλής είναι συνενωτική και μακριά από κομματικές συναλλαγές, δήλωσε στο ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Παπαδάκης.

Σχολιάζοντας την αναφορά του ΔΗΚΟ, ότι η ΕΔΕΚ είναι δορυφόρος του ΔΗΣΥ, ο κύριος Παπαδάκης διερωτήθηκε εάν το ΔΗΚΟ θα ήταν δορυφόρος του ΔΗΣΥ, στην περίπτωση που αποφάσιζε στήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου του ΔΗΚΟ, Μάριου Καρογιάν. Τέτοιες αναφορές, πρόσθεσε, δεν συμβάλλουν στην ενότητα, αντιθέτως δυναμιτίζουν το κλίμα. Σε ερώτηση για δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ένταξη του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία στην ΕΔΕΚ, ο κύριος Παπαδάκης είπε ότι δεν έγινε τέτοια συζήτηση, ούτε και υπήρξε οποιαδήποτε επαφή με τον κύριο Κουλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε ότι η απόφαση του ΔΗΣΥ για στήριξη στον Γιαννάκη Ομήρου αποτελεί επιστέγασμα των τακτικισμών, όπως είπε, του ΔΗΣΥ, που υποτάσσονται πλήρως στον στρατηγικό του σχεδιασμό, για να ανέλθει στην εξουσία το 2013. Ο κύριος Λουκαΐδης ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ είχε και έχει κάθε δικαίωμα να προτείνει δική της υποψηφιότητα για την προεδρία της Βουλής. Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, θα συνεχίσει να τείνει χέρι φιλίας και συνεργασίας στην ΕΔΕΚ, γιατί το ενώνουν πολύ περισσότερα με την ΕΔΕΚ από ό,τι ενώνουν την ΕΔΕΚ με τον ΔΗΣΥ.

Μετά και την απόφαση του ΔΗΣΥ για στήριξη της υποψηφιότητας Ομήρου, είπε ο κύριος Λουκαΐδης, τίθεται το ερώτημα, εάν ο ΔΗΣΥ επιχείρησε να θέσει εκβιασμούς στην ΕΔΕΚ ανάλογους με αυτούς που έθεσε στο ΔΗΚΟ. Εάν δηλαδή, κατέληξε, ζήτησαν από την ΕΔΕΚ να αποκλείσει οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία με το ΑΚΕΛ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε ότι καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση στήριξης του Γιαννάκη Ομήρου ήταν ότι η ΕΔΕΚ ανήκει στον χώρο της αντιπολίτευσης. Ο ΔΗΣΥ, πρόσθεσε, εκτιμά ότι ο βασικός ρόλος της Βουλής θα πρέπει να είναι ο έλεγχος της εκτελεστικής εξουσίας. Για την αντίδραση του ΔΗΚΟ, που χαρακτήρισε την ΕΔΕΚ δορυφόρο του ΔΗΣΥ, ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι ο ΔΗΣΥ δεν μπορεί να δεχτεί τους χαρακτηρισμούς που περιέχονται στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ. Ο κύριος Γεωργιάδης διερωτήθηκε γιατί δεν τίθεται θέμα δορυφόρων για την υφιστάμενη συνεργασία ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης