Απάντηση της Λευκωσίας στις δηλώσεις Τσαβούσογλου-Τσελίκ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 10:49
Απάντηση της Λευκωσίας στις δηλώσεις Τσαβούσογλου-Τσελίκ
Τα όσα εκφράζουν τόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα Ε.Ε. Ομέρ Τσελίκ «δεν αποτελούν παρά απόδειξη για τον επιδιωκόμενο στόχο της Τουρκίας που δεν είναι άλλος από τη νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών της» τονίζει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας δηλώσεις των δύο Τούρκων υπουργών.

Αποτελούν, επίσης, «απόδειξη ότι στο Κραν Μοντανά η Τουρκία, μέσα από τις αδιάλλακτες θέσεις και προτάσεις της, οδήγησε σε αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο προκειμένου να αιτιολογήσει την από πολλών χρόνων προσπάθεια εφαρμογής του λεγόμενου σχεδίου β' για νομιμοποίηση των τετελεσμένων που η ίδια παράνομα έχει δημιουργήσει», προσθέτει.

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επιθυμεί για άλλη μια φορά να επαναλάβει την ετοιμότητά του για επάνοδο αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εάν και εφόσον η Τουρκία υλοποιήσει τα όσα διαλαμβάνονται στις παραμέτρους όπως τις καθόρισε ο γ.γ. του ΟΗΕ, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 12:08