Απάντηση στις επικρίσεις που διατύπωσε εναντίον του την Παρασκευή ο πρόεδρος Χριστόφιας δίνει, με σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου.

Όταν το 1993 ο κ. Βασιλείου έχασε τις προεδρικές εκλογές από τον Γλαύκο Κληρίδη, εκείνος τον διόρισε ως διαπραγματευτή για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.. Το 2008 ο Γ. Βασιλείου υποστήριξε την υποψηφιότητα Χριστόφια και σήμερα η σύζυγός του, Ανδρούλλα, είναι η επίτροπος της Κύπρου στην Κομισιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, στη συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε τον κ. Βασιλείου, τον οποίο χαρακτήρισε με τρόπο ειρωνικό «σοφό της οικονομίας», λέγοντας ότι «βγαίνει κάθε λίγο και προσθέτει τη φωνούλα του σε αυτούς που κινδυνολογούν (για την οικονομία) και δημιουργούν πανικό».

Ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου στη σημερινή συνέντευξή του, αφού εύχεται «μακάρι να έχει δίκαιο ο Δημήτρης», τονίζει ότι «το πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η αναξιοπιστία μας. Τίποτε άλλο». Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, η κυβέρνηση Χριστόφια έχει «ηθική και ουσιαστική υποχρέωση να προχωρήσει τάχιστα με τα μέτρα», επισημαίνοντας ότι τα υποσχέθηκε στην Ε.Ε. και ο πρόεδρος Χριστόφιας υπέγραψε το Σύμφωνο Σταθερότητας. «Είναι η κυβέρνηση που στην Ευρωζώνη και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστήριξε τα μέτρα και δεν μπορεί να μην τα υλοποιήσει, διότι θα αφήσει τη χώρα εκτεθειμένη» υποδεικνύει ο κ. Βασιλείου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Βασιλείου δηλώνει ότι το πρόβλημα της Κύπρου «δεν είναι μεγάλο, ούτε ανεπίλυτο ό,τι κι αν συμβεί στην Ελλάδα». Το πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας, καταλήγει, είναι διαχειρίσιμο, φτάνει να θωρακιστούμε με τα σωστά μέτρα το συντομότερο δυνατόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης