Απέκρυπταν βλάβη σε πυρηνικό σταθμό επί ένα μήνα!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 11:18
Απέκρυπταν βλάβη σε πυρηνικό σταθμό επί ένα μήνα!
Οι μηχανικοί ενός πυρηνικού σταθμού στη Νότια Κορέα απέκρυψαν ηλεκτρική βλάβη που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα, δήλωσαν σήμερα οι αρχές πυρηνικής ασφαλείας της χώρας, τονίζοντας ότι οι μηχανικοί αυτοί θα τιμωρηθούν.

Στον αντιδραστήρα Gori-1 κοντά στο λιμάνι Μπουζάν (νότια) σημειώθηκε σύντομη διακοπή ρεύματος στις 9 Φεβρουαρίου. Η γεννήτρια ασφαλείας δεν τέθηκε αμέσως σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των υδάτων ψύξης.

«Ο αρχιμηχανικός και οι συνάδελφοί του μηχανικοί απέκρυψαν τη βλάβη αυτή επί ένα μήνα» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής για την πυρηνική ασφάλεια, Κανγκ Σανγκ-Σουν. «Θα τους καταλογιστούν ευθύνες από τη διεύθυνση του σταθμού και θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης» τόνισε.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης ήταν σύντομη (12 λεπτά) και οι ράβδοι καυσίμου παρέμειναν σε χαμηλή θερμοκρασία, πρόσθεσε ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος, σύμφωνα με τον οποίο δεν προκλήθηκε διαρροή ραδιενέργειας. Οι εταιρείες Korea Hydro and Nuclear Power Co., οι οποίες διαχειρίζονται τον σταθμό, δεν ενημέρωσαν επί ένα μήνα τις πυρηνικές αρχές για το επεισόδιο αυτό.

Εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η βλάβη αυτή θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, εάν διαρκούσε περισσότερο.

Η Νότια Κορέα διαθέτει 20 πυρηνικούς αντιδραστήρες που καλύπτουν το 35% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 11:35