Απεξάρτηση από τον άνθρακα για το λιμάνι του Άμστερνταμ έως το 2030

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, 04:55
Απεξάρτηση από τον άνθρακα για το λιμάνι του Άμστερνταμ έως το 2030
Το λιμάνι του Άμστερνταμ, όπως αναφέρουν σε σχετικά τους δημοσιεύματα διεθνή Μέσα, έχει βάλει στόχο τα επόμενα χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το 2030 να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα. Η εν λόγω αποδέσμευση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας βιώσιμης στρατηγικής της ολλανδικής κυβέρνησης για τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Το λιμάνι της ολλανδικής πρωτεύουσας, το οποίο είναι το πέμπτο μεγαλύτερο της δυτικής Ευρώπης, μόνο το 2016 κατάφερε να μειώσει τη χρήση άνθρακα κατά 7,5%, στους 16 εκατομμύρια τόνους, και προσδοκά σε περαιτέρω μείωση, η οποία θα αγγίξει το 29%, τα επόμενα πέντε χρόνια.

Tα τελευταία χρόνια σημειώνεται πως παρέχει θερμότητα από απορρίμματα στην πόλη του Άμστερνταμ και είναι συνιδιοκτήτης ενός αιολικού πάρκου και κατασκευάζει έργο ηλιακής ενέργειας επιφάνειας 100.000 τετραγωνικών μέτρων.

Την ίδια στιγμή, αρκετές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν σταματήσει την καύση άνθρακα ή έχουν ανακοινώσει σχέδια σταδιακής κατάργησης για τα επόμενα 15 χρόνια, με στόχο να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, 04:55