Απελάθηκε το Σάββατο, από την Ιταλία, ο αρχηγός των παλαιστινίων ανταρτών, οι οποίοι είχαν συλλάβει ομήρους, το 1985, στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Achille Lauro.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είχαν σκοτώσει τον Αμερικανό Leon Klinghofer, 69 ετών, ο οποίος ήταν τετραπληγικός και καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα. Οι αντάρτες τον έριξαν στη θάλασσα, επειδή ήταν εβραίος και διαμαρτύρονταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Yousef Majed al Malki, 47 ετών, καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 30 ετών, από το κακουργιοδικείο της Γένοβας, εξέτισε 23 χρόνια και 8 μήνες, ενώ αποφυλακίστηκε, πρόωρα, στα τέλη Απριλίου, λόγω καλής συμπεριφοράς.

Ωστόσο, εναντίον του εκδόθηκε απόφαση απέλασης, παρά το γάμο του στη φυλακή, με μια Ιταλίδα και οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης, για να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο που απογειώθηκε, στις 23.00 ώρα Ελλάδας, για τη Δαμασκό, της Συρίας.

«Με στέλνουν στο θάνατο», δήλωσε ο al Malki κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, συνοδεία δύο αστυνομικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Telenews.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους δικηγόρους του al Malki, ο Gianfranco Pagano, κατήγγειλε την απέλαση, εξηγώντας ότι, επειδή πολλά από τα αδικήματα που αποδίδονται στον πελάτη του διαπράχθηκαν σε συριακά χωρικά ύδατα, «η πιθανότητα να καταδικαστεί σε θάνατο από τη συριακή δικαιοσύνη είναι πολύ μεγάλη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης