Την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από τη Βρετανία ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι την Τρίτη.

Η κίνηση στην οποία προχώρησε η Μέι έρχεται ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση με δηλητήριο κατά του πρώην κατασκόπου της Ρωσίας, Σεργκέι Σκρίπαλ αλλά επίσης και τον θάνατο του Νικολάι Γκλουσκόφ, στενού συνεργάτη του εξόριστου Ρώσου επιχειρηματία, Μπορίς Μπερεζόφσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρθηκε στην όπως τόνισε «εχθρική δράση Ρώσων κατακόπων σε βρετανικό έδαφος» και τόνισε: «Δεν υπάρχει θέση γι’ αυτούς τους ανθρώπους ή τα χρήματά τους στη χώρα μας».

«Το μήνυμά μου σε όσους θέλουν να μας κάνουν κακό είναι ότι δεν είστε καλοδεχούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο» επεσήμανε η πρωθυπουργός της Βρετανίας. 

«Η Ρωσία είναι ”ένοχη” για τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι λυπάται για τον δρόμο που ακολούθησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον διπλωματικό τομέα, για να ανακοινώσει κατά την ομιλία της ότι η Μόσχα είναι ένοχη για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην διπλού ρώσου πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ.

«Πολλοί από εμάς έστρεψαν με ελπίδα του βλέμμα προς τη μετασοβιετική Ρωσία. Θέλαμε μία καλύτερη σχέση και είναι τραγικό που ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο», ανέφερε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης