H εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης στο Internet «MySpace» απέλυσε χθες 500 υπαλλήλους, δηλαδή το μισό προσωπικό της, όπως ανακοίνωσε ο αλλοτινός «βασιλιάς» του χώρου που «εκθρονίστηκε» με ομολογουμένως βάρβαρο τρόπο από το Facebook.

«Οι σημερινές σκληρές αλλά απαραίτητες αλλαγές έγιναν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της βιώσιμης ανάπτυξης και της κερδοφορίας για την εταιρεία» δήλωσε ο επικεφαλής της, Μάικ Τζόουνς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται περίπου τρεις μήνες, αφότου ο ιστότοπος, ιδιοκτησίας της News Corp, άλλαξε το προφίλ του και επαναπροσδιορίστηκε ως διαδικτυακός χώρος διασκέδασης για νέους, έχοντας αναγνωρίσει την ήττα του από το Facebook.

«Αυτές οι αλλαγές έγιναν αμιγώς για θέματα που συνδέονται με την επιχείρηση και με κανέναν τρόπο δεν αφορούν στην απόδοση του νέου προϊόντος. Η νέα οργανωτική δομή θα μας δώσει τη δυνατότητα να κινηθούμε με μεγαλύτερη ευελιξία, να αναπτύξουμε γρηγορότερα τα προϊόντα και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη άνεση στο οικονομικό επίπεδο» είπε ο Τζόουνς.

Η «News Corp» εξαγόρασε την «MySpace» έναντι 580 εκατομμυρίων δολαρίων στα μέσα του 2005, όταν ο ιστότοπος ήταν η κυρίαρχη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης στο Internet. Αλλά επισκιάστηκε το 2008 από το Facebook και, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές της αγοράς, προετοιμάζεται για πώληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χρήστες του MySpace τον Νοέμβριο εκτιμάται ότι ανέρχονταν σε 81.5 εκατομμύρια, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα αριθμούσαν 108.1 εκατομμύρια. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ένα σημαντικό ποσοστό των χρηστών του MySpace έχει ορίσει τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου ως ημέρα αντίδρασης, καθώς έχει προειδοποιήσει πως, αν το MySpace δεν αλλάξει το στήσιμο της σελίδας του στο παλιό, θα καταργήσει το προφίλ του μαζικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης