Με μποϊκοτάζ απειλούν τη Μοσάντ οι Ισραηλινοί διπλωμάτες, που απεργούν με αίτημα την αύξηση των μισθών τους, καθώς κατηγορούν τους πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών για απεργοσπαστική δράση εναντίον τους.

Ο πρόεδρος της διπλωματικής ένωσης του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε τη Μοσάντ ότι οργάνωσε την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου αύριο στην Ελλάδα, στη θέση των Ισραηλινών διπλωματικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι απαράδεκτο για τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί μια τέτοια υπηρεσία, αυστηρά επιφορτισμένη με υποθέσεις ασφαλείας, για να σπάσει ένα απεργιακό κίνημα», δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο Χανάν Γκοντέρ ανακοινώνοντας ότι οι Ισραηλινοί διπλωμάτες δεν θα προσφέρουν τη βοήθειά τους στους πράκτορες της Μοσάντ στις δεκάδες ισραηλινές διπλωματικές αντιπροσωπείες στο εξωτερικό, εκτός περιπτώσεων «ζωής ή θανάτου».

Τον Ιούνιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μισθολογική τους κατάσταση οι Ισραηλινοί διπλωμάτες πήγαν στις δουλειές τους με τζιν και σανδάλια.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το απεργιακό αυτό κίνημα είχε συνέπειες σε διπλωματικό επίπεδο. Πολλοί ξένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εγκαταλείφθηκαν χωρίς προειδοποίηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Ισραήλ από τους οδηγούς του υπουργείου Εξωτερικών και χρειάσθηκε να επιστρατευθούν οι υπηρεσίες των αντίστοιχων πρεσβειών για την εξυπηρέτησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης