Απεργούν οι ταξιτζήδες στην Ιταλία λίγο πριν από τη Σύνοδο στη Ρώμη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 12:20
Απεργούν οι ταξιτζήδες στην Ιταλία λίγο πριν από τη Σύνοδο στη Ρώμη
Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι οδηγοί ταξί σε όλη την Ιταλία, λίγο πριν από την έναρξη των αφίξεων των περισσότερων πρωθυπουργών και προέδρων που θα πάρουν μέρος στην επετειακή Σύνοδο του ερχόμενου Σαββάτου, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 08.00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 22.00, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί πολύ σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των μεγαλύτερων ιταλικών πόλεων.

Οι Ιταλοί οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται για το ελλιπές νομικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά στα «ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό» και ειδικότερα για τη διαδικτυακή εφαρμογή Uber, η οποία θεωρούν ότι τους ανταγωνίζεται αθέμιτα.

Τα μεγαλύτερα συνδικάτα των Ιταλών ταξιτζήδων σε ανακοινωθέν τους αναγνωρίζουν τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση Τζεντιλόνι για την επίλυση του θέματος και για την έγκριση ενός νέου νόμου για τον όλο τομέα, αλλά υπογραμμίζουν ότι ακόμη δεν επαρκούν.

Ένα από τα κύρια σημεία, πάντως, τα οποία προβλέπονται στην πρόταση της κυβέρνησης και βρίσκουν σύμφωνη τη μεγάλη πλειονότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων οδηγών ταξί είναι ότι οι «οδηγοί με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο» θα μπορούν να εργάζονται μόνον στην περιοχή της πόλης από την οποία έχει εκδοθεί η επαγγελματική τους άδεια.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 12:20