Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία British Petroleum (BP) έδωσε στη δημοσιότητα μαγνητοσκοπημένο υλικό που δείχνει καρέ-καρέ την αποτυχημένη προσπάθεια περιορισμού της φυσικής καταστροφής στον βυθό και τις ακτές του Κόλπου του Μεξικού με τη χρήση ενός «θόλου», ο οποίος τοποθετήθηκε πάνω από το σημείο διαρροής του πετρελαίου.

Από το σημείο αυτό διαρρέουν περισσότερα από 5.000 βαρέλια πετρελαίου κάθε μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 100 τόνων θόλος τοποθετήθηκε πάνω από τη διαρροή, αλλά απέτυχε να την περιορίσει γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς σχηματίστηκαν στο εσωτερικό του κρύσταλλοι ένυδρου άλατος μεθανίου, εμποδίζοντας την υδατοστεγή του εφαρμογή γύρω από τη διαρροή.

Μέχρι στιγμής η BP έχει λάβει 6.700 αιτήματα για αποζημίωση σε σχέση με την μεγάλη πετρελαιοκηλίδα, η οποία μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τουλάχιστον 450 εκατομμύρια δολάρια, από τα 350 εκατομμύρια δολάρια που ήταν στην αρχή της εβδομάδας.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέχρι στιγμής διευθετήθηκαν περίπου τα 1.000 από αυτά τα αιτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία τους για την επίπτωση της διαρροής στην χλωρίδα και την πανίδα των αμερικανικών ακτών. Για παράδειγμα αναφέρουν ότι καμία πρόληψη δεν υπάρχει για τους αλιγάτορες, οι οποίοι ως «σκουπιδιάρηδες» τρώνε σχεδόν κάθε ζώο που θα βρεθεί στα σαγόνια τους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είναι σκεπασμένα με πετρέλαιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης