Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, σε ομιλία της σε συγκέντρωση της νεολαίας του κόμματός της, ότι το μοντέλο μιας πολυπολιτισμικής Γερμανίας, όπου φέρονται να συμβιώνουν αρμονικά διάφοροι πολιτισμοί απέτυχε πλήρως. «Το πολυπολιτισμικό δόγμα, σύμφωνα με το οποίο ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και είμαστε ικανοποιημένοι, απέτυχε», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Η Άγκελα Μέρκελ πρόσθεσε ότι ενώ η Γερμανία παραμένει μια χώρα ανοιχτή στον κόσμο, εντούτοις «δεν χρειαζόμαστε μια μετανάστευση που βαρύνει το κοινωνικό μας σύστημα». Μαζί της συντάσσεται και ο επικεφαλής του κόμματός της στη Βαυαρία Χορστ Σίχοφερ, ο οποίος μια μέρα νωρίτερα στο ίδιο κοινό επεσήμανε ότι «εμείς, ως Ένωση, δεσμευόμαστε υπέρ του γερμανικού πολιτισμού και κατά του πολυπολιτισμικού. Το πολυπολιτισμικό έχει πεθάνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όπως επεσήμανε η καγκελάριος, η Γερμανία χρειάζεται μετανάστες με εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, καθώς δεν διαθέτει επαρκές εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, παρότι καταρτίζει Γερμανούς ανέργους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του γερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Χανς Χέινριχ Ντρίφτμαν, η γερμανική οικονομία στερείται σχεδόν 400.000 μηχανικών και ανθρώπινου δυναμικού με επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης