Απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 08:18
Απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν
Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και της Ρωσίας απέτρεψαν μια απόπειρα δολοφονίας από ισλαμιστές του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία θα σημειωνόταν μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, στις οποίες είναι υποψήφιος, μετέδωσε σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν τη συνωμοσία αυτή ύστερα από έκρηξη μέσα σε ένα διαμέρισμα στην Οδησσό της Νότιας Ουκρανίας, κατά την οποία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.

Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν και βεβαίωσαν, σύμφωνα με το Pervyi Kanal, το Πρώτο Κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, ότι εργάζονταν για τον ισλαμιστή ηγέτη Ντίκου Ουμάνοφ, σφοδρό πολέμιο του Κρεμλίνου.

Ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν, ο Ιλβι Πιανζίν, ο οποίος κατά τα φαινόμενα ανακρίνεται στα γραφεία της ουκρανικής αστυνομίας, είπε ότι η οργάνωση είχε φθάσει στην Ουκρανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας.

Σύμφωνα με αυτόν, η οργάνωση θα εκπαιδευόταν στην Ουκρανία στην παρασκευή βομβιστικών μηχανισμών πριν πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Ρωσία και τελειώσει η αποστολή της με μια απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, ο Ντίμτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε την πληροφορία αλλά αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 08:28