Απεβίωσε ένας από τους σημαντικότερους σκιτσογράφους του Charlie Hebdo

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 19:03
Απεβίωσε ένας από τους σημαντικότερους σκιτσογράφους του Charlie Hebdo
O Γάλλος σκιτσογράφος Σινέ, πρώην συνεργάτης της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo απ' όπου απολύθηκε καθώς κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό, απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών σήμερα σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού έπειτα από μια επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ανακοίνωσε η εφημερίδα που είχε ιδρύσει, η Siné Mensuel, στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Επρόκειτο να υποβληθεί απόψε σε μια σοβαρή επέμβαση στον πνεύμονα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της οικογένειας, Ντομινίκ Τρικόντ.

«Αν και ήταν σοβαρά άρρωστος, σχεδίασε ο ίδιος το τελευταίο εξώφυλλο του Siné Mensuel» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μορίς Σινέ, γνωστός με το προσωνύμιο Σινέ, ήταν βαριά άρρωστος εδώ και μήνες, όμως συνέχισε να ασχολείται με το περιοδικό του ακόμα κι από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Στο τελευταίο χρονογράφημά του αυτήν την εβδομάδα, ο Σινέ αναφερόταν «στον θάνατο που παραμονεύει και σκαλίζει ασταμάτητα γύρω από εμένα σαν γουρούνι που αναζητά τρούφες».

«Είναι τρομακτικά εκνευριστικό να μην σκέφτεσαι ψυχωτικά τίποτα άλλο από τον θάνατό σου που προσεγγίζει, τους μελλοντικούς επικήδειούς σου και την θλίψη των συγγενών σου» συνέχισε ο ίδιος.

«Να πεθαίνεις; Μάλλον να ψοφάς» έγραψε ο ίδιος με σκωπτική διάθεση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 19:13