Πέθανε η σχεδιάστρια των Muppets

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013, 14:32
Πέθανε η σχεδιάστρια των Muppets
Σύμφωνα με το BBC, η Jane Henson, πρώην σύζυγος του Jim, του δημιουργού των Muppets, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η Henson, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1934 και πέθανε στο σπίτι της στο Κονέκτικατ. Η ίδια βοήθησε στο σχεδιασμό πολλών μαριονετών για το τηλεοπτικό show, μεταξύ των οποίων του Κέρμιτ του Βατράχου και της Δεσποινίδος Piggy ενώ εργάστηκε και ως κουκλοπαίχτρια. Η δήλωση από την εταιρεία «Jim Henson» - η οποία διευθύνεται από τα πέντε παιδιά του ζευγαριού - περιέγραψε την Jane ως «αναπόσπαστο δημιουργικό και επιχειρηματικό συνέταιρο» στα Muppets.

Το «Sam & Friends» έπαιξε πρώτη φορά το 1955 για 6 χρόνια, με την Jane να παρατάει το κουκλοθέατρο για να αναθρέψει τα παιδιά που έκανε με το σύζυγο της. Ωστόσο, έκανε μερικές εμφανίσεις στο «Sesame Street», το οποίο περιλάμβανε μερικές από τις δημιουργίες τους. Το «Muppet Show», έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση το 1976 και έχει απολαύσει διαχρονική δημοτικότητα από τότε. Το 2011 η ταινία «The Muppets» κέρδισε ένα Όσκαρ και έκανε θραύση στο box office, ενώ ο Ricky Gervais έχει ήδη υπογράψει για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο sequel «The Muppets», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής
Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013, 14:59