Οι Η.Π.Α. προειδοποίησαν, την Τρίτη, πως θα στρέφονταν εναντίον οποιασδήποτε χώρας θα παραβίαζε τις διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν, προσθέτοντας ότι παρακολουθούν στενά την πρόσφατη ανακοίνωση της Βενεζουέλας για την παραγωγή του πρώτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που έχουν κατασκευάσει από κοινού το Πεκίνο, η Μόσχα και η Τεχεράνη.

«Όλες οι χώρες, και αυτό περιλαμβάνει και τη Βενεζουέλα, έχουν την υποχρέωση να συμμορφωθούν προς τις διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις χώρες της αμερικανικής ηπείρου. Σε περίπτωση παράβασης των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Victoria Nuland.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, είχε παρουσιάσει το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατασκευάζει η χώρα του, το οποίο δε μεταφέρει οπλισμό και έχει ακτίνα δράσης 100 χλμ, ενώ μπορεί να πετάξει για 90 λεπτά, φθάνοντας μέχρι και τα 3.000 μ. υψόμετρο.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης