Προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση απήθυνε από τη φυλακή του Ιμραλί ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, προειδοποιεί για έναρξη «μεγάλου πολέμου» μετά τις εκλογές της 12ης Ιούνη, εάν η Τουρκία αρνηθεί να διαπραγματευτεί με το ΡΚΚ και να δώσει τέλος στην πολυετή σύγκρουση.

Η απειλή του Α. Οτσαλάν έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανάληψη της ευθύνης από το ΡΚΚ για την επίθεση μετά την ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κασταμονή, την Τετάρτη,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τουρκική ηγεσία επιβεβαιώνει ότι είχε επαφές με τον Α. Οτσαλάν για τερματισμό της βίας, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι δε δέχεται συνομιλίες με τους αντάρτες, οι οποίοι εδώ και χρόνια βρίσκονται στις λίστες των «τρομοκρατικών» οργανώσεων.

Για έκρηξη βίας στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν μιλήσει και Κούρδοι βουλευτές στο τουρκικό Κοινοβούλιο, ενώ πληροφορίες θέλουν να κάνουν την εμφάνισή τους χάρτες, σε αμερικανικό στρατιωτικό περιοδικό, που παρουσιάζουν ένα μεγάλο Κουρδιστάν, ένα ενισχυμένο Ιράκ, την Τουρκία σαφώς μικρότερη και τη Σαουδική Αραβία διαλυμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης