Απειλητικά δέματα εστάλησαν στον Μπερλουσκόνι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010, 12:31
Απειλητικά δέματα εστάλησαν στον Μπερλουσκόνι
Απειλητικό δέμα που προοριζόταν για τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι εντοπίστηκε κοντά στο Μιλάνο, ενώ ένα δεύτερο ανεφλέγη σήμερα το πρωί στην ίδια περιοχή, τραυματίζοντας ελαφρά έναν ταχυδρομικό υπάλληλο.

Το πρώτο δέμα περιείχε μια σφαίρα και μία απειλητική επιστολή προς τον Μπερλουσκόνι, που έγραφε χαρακτηριστικά «θα τελειώσεις σαν ποντίκι». Ως παραλήπτες αναφέρονταν επίσης και άλλα στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας.

Εν τω μεταξύ, ο «Καβαλιέρε» βρίσκεται από σήμερα το πρωί στη Σύρτη της Λιβύης, όπου συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η ανώνυμη επιστολή περιείχε σκίτσα με ανθρώπινες φιγούρες κάτω από τις οποίες υπήρχαν τα ονόματα τεσσάρων στελεχών του Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας, ανάμεσά τους και του Ινιάτσιο Λα Ρούσα, υπουργού Άμυνας.

Το δέμα που ανεφλέγη στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου του Μιλάνου περιείχε επίσης απειλές εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι. Την ευθύνη για την αποστολή του δέματος ανέλαβε η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία. (FAI).

«Υπήρχε στο δέμα ένα μικρό φύλλο χαρτιού με το μήνυμα 'βιάζουν στα κέντρα υποδοχής αλλοδαπών, ο Μαρόνι είναι συνεργός'», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η FAI είχε τοποθετήσει τον περασμένο Δεκέμβριο εμπρηστικό μηχανισμό σε διάδρομο του Πανεπιστημίου Bocconi του Μιλάνου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010, 12:36