Αποφασισμένο να τιμωρήσει τους υπεύθυνους της δολοφονίας ενός πυρηνικού επιστήμονα ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν εξερράγη το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, είναι το Ιράν, «φωτογραφίζοντας» τις Η.Π.Α., το Ισραήλ και τη Βρετανία.

«Κάθε παρόμοια ενέργεια αποτελεί απειλή για τη χώρα. Θέλουμε να τιμωρήσουμε αυτούς που είναι πίσω από τη δολοφονία του Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν», εξήγησε ο υπαρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Μασούντ Τζαζαγερί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εχθροί του ιρανικού έθνους όπως οι Η.Π.Α., η Βρετανία και το σιωνιστικό κράτος (Ισραήλ) θα λάβουν άμεσα απάντηση για τις ενέργειες τους. Η απάντηση του Ιράν θα είναι ένα μαρτύριο», πρόσθεσε.
Ο Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν, 32 ετών, σκοτώθηκε την Τετάρτη μαζί με τον οδηγό του κατά την έκρηξη μαγνητικής βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του, στο κέντρο της Τεχεράνης. Τρεις ακόμη επιστήμονες, εκ των οποίων δύο εργάζονταν για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχουν δολοφονηθεί σε παρόμοιες ενέργειες στην ασιατική χώρα από τον Ιανουάριο του 2010.

Από την πλευρά του, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο ανώτερος πνευματικός ηγέτης στην Ισλαμική Δημοκρατία, κατηγόρησε τη CIA και τη Μοσάντ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.
«Αυτοί που διέπραξαν το έγκλημα θα τιμωρηθούν», τόνισε.

Νωρίτερα, σε δύο χωριστές επιστολές που έστειλε στις κυβερνήσεις των Η.Π.Α. και της Βρετανίας, την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, διαμαρτυρήθηκε για την «στήριξη των χωρών αυτών σε παρόμοιες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Κατηγορούν τις Η.Π.Α. για τη δολοφονία Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012, 05:37

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης