Απειλούν τη ζωή του πρώην προέδρου της Κροατίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 13:39
Απειλούν τη ζωή του πρώην προέδρου της Κροατίας
Απειλές κατά της ζωής του κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δέχεται ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας, Στιέπαν Μέσιτς, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, Κρούνοσλαβ Μπόροβετς.

Από τις αρχές του 2009, η αστυνομία έχει ενημερωθεί αρκετές φορές για απειλές που δέχεται ο Μέσιτς, είτε μέσω Διαδικτύου είτε μέσω επιστολών.

«Σε δύο περιπτώσεις εντοπίσαμε τους δράστες στο Βούκοβαρ και στη Λίκα και σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις», διευκρίνισε ο Μπόροβετς.

Άνδρες της προσωπικής ασφαλείας του πρώην προέδρου εντόπισαν στο Facebook την ομάδα «Σκοτώστε τον Μέσιτς», στην οποία έγιναν μέλη περίπου 3.000 άτομα, κυρίως από το Κόσσοβο.

Ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας, πριν από λίγες ημέρες έλαβε και επιστολές με απειλητικά μηνύματα, τις οποίες έκρινε σοβαρές και απευθύνθηκε στην αστυνομία.

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να επιλύσει η αστυνομία. Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί τα απειλητικά μηνύματα», ανέφερε ο Μέσιτς σε δηλώσεις του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Κροατίας HRT, προσθέτοντας ότι δεν φοβάται.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 14:09