Απίστευτο και όμως αληθινό! Μια γυναίκα από την Αριζόνα των ΗΠΑ ξύπνησε μια μέρα και ξαφνικά, όπως διαπίστωσε, δεν μιλούσε πια με τη συνηθισμένη αμερικανική προφορά αλλά με άψογη βρετανική.

Η Μισέλ Μάγιερς έπεσε να κοιμηθεί με τρομερό πονοκέφαλο και το πρωί, προς μεγάλη έκπληξή της, μιλούσε σαν… Αγγλίδα. Το περιστατικό συνέβη το 2015, αλλά έγινε τώρα γνωστό, ενώ η βρετανική προφορά της παραμένει μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αξιοπερίεργο είναι ότι στο παρελθόν είχε συμβεί στην ίδια γυναίκα να ξυπνήσει και να μιλάει με ιρλανδική ή με αυστραλιανή προφορά, αλλά και τις δύο προηγούμενες φορές η αλλαγή της προφοράς είχε διαρκέσει μόνο για μία εβδομάδα.

Η κα Μάγιερς, η οποία είναι μητέρα επτά παιδιών και πρώην εστεμμένη «βασίλισσα ομορφιάς», έχει διαγνωσθεί με το λεγόμενο «σύνδρομο ξένης προφοράς», μια διαταραχή στην οποία ένας άνθρωπος ξαφνικά αποκτά ξενική προφορά. Το σύνδρομο, που είναι σπάνιο (μόνο περίπου 60 περιστατικά αναφέρθηκαν επισήμως τον 20ό αιώνα), συνήθως συμβαίνει έπειτα από εγκεφαλικό ή τραύμα στο κεφάλι.

Δεν είναι, όμως, βέβαιο ότι κάτι από αυτά συνέβη στην περίπτωση της Αμερικανίδας, η οποία θέλει πίσω την αμερικανική προφορά της. «Είμαι λυπημένη. Νιώθω σαν ένα διαφορετικό πρόσωπο» δήλωσε, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιndependent».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πιο παράξενες περιπτώσεις, όπως αυτή μιας άλλης Αμερικανίδας, η οποία το 2010 άρχισε να μιλά αγγλικά με… ρωσική προφορά, έπειτα από πτώση της από σκάλες.

Και μία Αμερικανίδα με ασυνήθιστο σκουλήκι στο μάτι

Ιδιαίτερα ασυνήθιστη είναι και η περίπτωση μιας άλλης Αμερικανίδας, μιας 26χρονης από το Όρεγκον, η οποία είναι η πρώτη στον κόσμο που βρέθηκε να έχει στο μάτι της ένα είδος σκουληκιού (Thelazia gulosa) που υπάρχει μόνο στα ζώα.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «American Journal of Tropical Medicine and Hygiene», εξέφρασαν την έκπληξή τους, καθώς τέτοια παρασιτική λοίμωξη δεν είχε ποτέ διαγνωσθεί σε άνθρωπο έως τώρα.

Το εν λόγω παρασιτικό σκουλήκι εξαπλώνεται στα ζώα από μύγες που τρέφονται με τα δάκρυα των ματιών των ζώων. Οι γιατροί αφαίρεσαν από το αριστερό μάτι της άτυχης γυναίκας συνολικά 14 διαφανή σκουλήκια, μήκους έως 1,3 εκατοστού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης