Από θαύμα γλίτωσαν πέντε άνθρωποι που επέβαιναν σε ένα φορτηγάκι και σε ένα αεροσκάφος ελαφρού τύπου, όταν το τελευταίο συγκρούστηκε μετωπικά με το πρώτο, στη Νότια Αφρική.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις 14:00 (τοπική ώρα) το απόγευμα της Κυριακής  κοντά στο αεροδρόμιο Krugersdorp, δυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί πριν από μερικά λεπτά από το αεροδρόμιο, όταν παρέκλινε της προκαθορισμένης πορείας του, έχασε ύψος, έπεσε σε απομακρυσμένο δρόμο και αφού τυλίχθηκε στις φλόγες, σύρθηκε προς το φορτηγάκι, στο οποίο βρισκόταν μια παρέα φίλων που ακολουθούσε ένα προπορευόμενο γκρουπ ατόμων πάνω σε skateboards.

Το διθέσιο αεροσκάφος αναπήδησε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος και έπεσε με το μπροστινό μέρος πάνω στο φορτηγάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα άτομο που βρισκόταν στην καρότσα του οχήματος πετάχτηκε 10 μέτρα στον αέρα και έπεσε πιο μακριά, ενώ μετά την πρόσκρουση, απομακρύνθηκαν όλοι από το αεροσκάφος υπό το φόβο έκρηξης.

H 26χρονη Anna Vaulina που ήταν στο φορτηγάκι είπε: «Νόμιζα ότι θα πεθαίναμε. Δεν περίμενα με τίποτα πως θα σωνόμασταν. Ένιωσα σαν να ήμουν σε ταινία. Δεν μπορούσα να μιλήσω ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος. Μείναμε όλοι σιωπηλοί. Το πιο τρομακτικό ήταν που είδα τα πρόσωπα των πιλότων, καθώς ερχόντουσαν κατά πάνω μας».

Η 30χρονη οδηγός του αυτοκινήτου, Monica Braganca, είπε: «Είδαμε το αεροπλάνο να πέφτει, αλλά πίστεψα ότι θα ανακτούσε ύψος. Όταν έπεσε στο έδαφος, απλά έκλεισα τα μάτια μου και πάτησα δυνατά το φρένο».

Στη συνέχεια, μερικοί πιο τολμηροί πλησίασαν το φλεγόμενο αεροσκάφος και τράβηξαν έξω τον πιλότο, John Thompson, και το συνεπιβάτη του, George Carney, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι και αναίσθητοι στο πιλοτήριο.

Ύστερα από 10 λεπτά, η Αστυνομία με τις Πρώτες Βοήθειες και την Πυροσβεστική έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος και έμειναν άναυδοι από το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένας νεκρός.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η Πολιτική Αεροπορία ερευνά τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης