Αναστάτωση επικρατεί στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Μ. Βρετανίας, ύστερα από την αποκάλυψη ότι ο άνθρωπος που έκανε tattoo σε πολλούς διάσημους καλλιτέχνες είναι θετικός στον ιό του AIDS.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι μεγάλα ονόματα της βρετανικής μουσικής σκηνής, όπως η Έιμι Γουαϊνχάουζ, ο εν διαστάσει σύζυγός της, Πιτ Ντόχερτι, και ο Μπόι Τζορτζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο Χένρι Χέιτ αποκάλυψε στην εφημερίδα SUN ότι γνώριζε πως είναι φορέας του ιού HIV και το κρατούσε μυστικό, αφού, όπως είπε, είναι απόρρητο προσωπικό δεδομένο. «Είμαι επαγγελματίας και γνωρίζω τους κινδύνους. Λαμβάνω κάθε πιθανή προφύλαξη. Δε νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να διατυμπανίσω. Είναι προσωπικό θέμα», είπε ο Χέιτ.

Εκτός από τη σεξουαλική επαφή, ο HIV μπορεί να μεταδοθεί από βρώμικες βελόνες, καθώς και αν το αίμα του φορέα έρθει σε επαφή με ανοιχτές πληγές, πράγμα που είναι πολύ πιθανό να συμβεί στα tattoo.

Πάντως, ο Χένρι, που διατηρεί μαγαζί στο ανατολικό Λονδίνο, επιμένει ότι φοράει πάντα γάντια και χρησιμοποιεί βελόνες μιας χρήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης