Από πρωθυπουργός... πρόεδρος του κρίκετ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010, 12:05
Από πρωθυπουργός... πρόεδρος του κρίκετ
Η εξουσία είναι εθιστική και αυτό φαίνεται ότι ισχύει και στην περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ, ο οποίος, μετά τα ηνία της χώρας του, θέλει να αναλάβει αυτά του… κρίκετ.
Τη θέση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρίκετ (ICC) κατέχει τώρα ο Βρετανός Ντέηβιντ Μόργκαν, ο οποίος τον Ιούλιο θα παραδώσει στον Ινδό Σαράντ Παουάρ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Συμβουλίου, ο Παουάρ θα ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου για δύο χρόνια, έως το 2012, και εν συνεχεία τη θέση θα πρέπει να καταλάβει Αυστραλός.

Ήδη οι εθνικές αρχές του αθλήματος, τόσο στην Αυστραλία όσο και στη Νέα Ζηλανδία, υιοθέτησαν την πρόταση για τον ορισμό του πρώην πρωθυπουργού της πρώτης.

Αν τελικά εγκριθεί ο ορισμός, ο Χάουαρντ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός επί 11 χρόνια, θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου τον Ιούλιο και αυτόματα θα αναλάβει την προεδρία μετά τη λήξη της θητείας του Παουάρ.

Ο 70χρονος σήμερα Χάουαρντ είναι εκτός Βουλής από το 2007, όταν το κόμμα του έχασε την εξουσία και ο ίδιος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010, 12:05