Πλάνα από τη σύλληψη της βασικής υπόπτου για την τοποθέτηση της βόμβας που προκάλεσε την έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης το μεσημέρι της Κυριακής δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις Τουρκικές αρχές. Παράλληλα με επίσημη ανακοίνωση του, το αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητα της γυναίκας που συνελήφθη. 

Πρόκειται για την 23χρονη  Αχλάμ Αλμπαχασίρ από τη Συρία, η οποία είναι η βασική ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα, που προκάλεσε το θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 80. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε τη Δευτέρα, πως έχει θέσει υπό κράτηση 46 συνολικά άτομα σε σχέση με την επίθεση που έγινε την Κυριακή στην καρδιά της πόλης, μεταξύ των οποίων και την Αχλάμ Αλμπασίρ, η σύλληψη της οποίας αποτυπώνεται στο ακόλουθο βίντεο. 

 

Reuters: Η ύποπτη γυναίκα φέρεται να είχε σχέσεις με Κούρδους στρατιωτικούς, είπε αξιωματούχος 

Κατά την αρχική ανάκρισή της, η γυναίκα φέρεται να ομολόγησε, πως είχε εκπαιδευτεί από Κούρδους μαχητές στη Συρία και πως πέρασε στην Τουρκία μέσω της βορειδυτικής συριακής περιφέρειας Αφρίν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εξάλλου ανώτερος τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι το πρόσωπο που πραγματοποίησε την Κυριακή, την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, συνδέεται με Κούρδους μαχητές, αλλά δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να είχε σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο αξιωματούχος είπε στο Ρόιτερς πως, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Προκλητική αναφορά του Σοϊλού κατά της Ελλάδας 

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, βρήκε την ευκαιρία να προβοκάρει την Ελλάδα και να την εμπλέξει με δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας, στο τραγικό αιματηρό συμβάν της Κωνσταντινούπολης, λέγοντας ότι αν οι τρομοκράτες δεν είχαν συλληφθεί θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα «σήμερα».

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα», είπε ο υπουργός, ενώ ευθεία επίθεση πραγματοποίησε προς τις ΗΠΑ:

«Λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα. Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Αμερικανικής Πρεσβείας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης