Με την υπογραφή ειδικού πρωτοκόλλου συνεργασίας από μέρους της ιταλικής κυβέρνησης και της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων της χώρας, ορίζεται ότι από τις 18 Μαΐου πρόκειται να αρχίσουν και πάλι οι λειτουργίες σε όλες τις εκκλησίες της Ιταλίας.

Οι πιστοί θα πρέπει να φορούν μάσκα και η χωρητικότητα των εκκλησιών θα είναι περιορισμένη. Η καθολική θεία κοινωνία της όστιας θα δίδεται στο χέρι και όχι στο στόμα από τον ιερέα, ο οποίος θα πλησιάζει εκείνος τους πιστούς, ώστε να μη δημιουργούνται ουρές. Προς το παρόν δεν θα τοποθετηθεί αγιασμός στα ειδικά μαρμάρινα δοχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα οι εκκλησίες θα απολυμαίνονται διαρκώς και οι πιστοί δεν θα πρέπει να συνωστίζονται έξω από την είσοδο των ναών ούτε να έρχονται σε κοντινή επαφή κατά τη λήξη της μιας λειτουργίας και πριν από την έναρξη της επόμενης. «Με τη συμφωνία αυτή οι λειτουργίες μπορούν να αρχίσουν εκ νέου με την τήρηση όλων των αναγκαίων συνθηκών ασφαλείας» επισήμανε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Κατά τον καθορισμό του πρωτοκόλλου ελήφθη υπόψη τόσο η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, όσο και η υιοθέτηση μέτρων τα οποία να μπορούν να εφαρμοστούν από κάθε εκκλησιαστική κοινότητα» προσθέτουν οι καθολικοί επίσκοποι της Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης